top of page

TESTALKAT ELEMZÉS

  • Nem tudod milyen fazonú ruhát válassz?

  • Eltakarnád a hasad/csípőd/feneked?

  • Szeretnél vékonyabbnak, magasabbnak tűnni?

  • Nadrág vagy szoknya?

  • Milyen minta előnyös?

A színtípusunk felfedezésén túl a hozzánk illő fazonok megismerése is segít a gardróbunkkal kapcsolatos dilemmákkal, a felesleges kiadások elkerülésében és egy szerethető ruhatár felépítésében.

 

A testünkkel, külsőnkkel kapcsolatban sokszor fókuszálunk a negatívumokra. Sokan preferálják a feketét, mert az karcsúsít. (Megsúgom ez minden sötét színre igaz. A fekete viszont csak a teleken mutat jól. Színtípusunknak megfelelően ezért sokkal jobb választás a barna, szürke, sötétkék.)  Bő szabású ruhák mögé rejtenénk amivel elégedetlenek vagyunk, pedig ezek sokszor a tényleges méretünknél is nagyobbnak mutatnak.

Arra a kérdésre viszont kevesen tudják kapásból a választ, hogy mivel elégedettek a külsejükkel kapcsolatban. Pedig ha erre fókuszálunk, ide irányítjuk a figyelmet a megfelelő színekkel, mintákkal, kiegészítőkkel, máris elégedettebbek leszünk a tükörbe nézve. 

 

testalkatok.jpg

Megmutatom milyen fazonokkal tudod kihozni a legtöbbet magadból, milyen trükköket vethetsz be, amik vékonyabbnak, magasabbnak mutatnak. Nem is gondolnád, hogy hány kilóval tűnsz kevesebbnek az ideális szoknyahosszt, derékmagasságot, kivágást vagy nadrág fazont viselve.

A több mérettel nagyobb, bő fekete ruhák helyett olyat darabokat válasszunk, amik finoman követik a testünk vonalát. Törekedjünk egyensúlyra a megjelenésünkben! Ha egy szetten belül az egyik ruha bővebb, akkor a másik legyen passzosabb. Az anyagvastagságon és hosszúságon is is múlik, hogy mennyit mutat belőlünk.

Ha tudatosan vásárolsz, akkor kevesebb pénzből is fel tudod építeni az álom gardróbodat. Akkor leszel elégedett a ruháiddal, ha azok minden szempontból megfelelnek neked. A szín, minta és fazon mellett fontos szempont az életmód és a személyes stílus is. Akkor lesz teljesen önazonos a megjelenésed, ha a ruháid elmondják rólad, hogy ki vagy, összhangban vannak a személyiségeddel.

Tippeket adok, hogy mire figyelj oda vásárlásnál, hogy ezentúl csak olyan ruhákat vegyél, amit szeretsz és rendszeresen hordasz. Az emberek többsége a ruhái 20%-át hordja az idő 80%-ában. Mert nem tudatosan vásárolnak. Ha figyelembe vesszük, hogy szükségünk van-e egyáltalán az adott ruhára, mennyire lesz az kihasználható és kombinálható-e a már meglévő ruhákkal, sokkal egyszerűbb lesz majd a reggeli készülődés. Megmutatom hogyan teheted egy gardrób appal átláthatóvá a ruhatáradat, hogyan tudsz vele előre megtervezni szetteket, azokra a bizonyos napokra, amikor úgy érzed, hogy nincs mit felvenned. 

bottom of page